Onze Verhalen

30 mrt 2021

Lola & Lars

Lees verder

Lola & Lars

Lola is 25 jaar en werkt als Business Analist bij een medisch technisch bedrijf. Ze woont samen met Lars, 28 jaar, hij werkt als sales manager bij een IT consultancy bedrijf in Den Bosch. Een gezellig stel, die in het weekend graag samen komen met vrienden en familie om een lekker hapje te eten en te borrelen. Ze wonen al een aantal jaar samen in Eindhoven maar zijn sinds een tijdje aan het zoeken naar een koopwoning. “We hebben natuurlijk gekeken naar de wijken waar we willen wonen, en bij ons past Stratum het best,” zegt Lars, “het is een leuke diverse wijk, waar je de mensen nog echt kent. Eigenlijk een beetje een klein dorpje in de stad.” Lola is zelf ook opgegroeid in Stratum en fietste vroeger dagelijks voorbij de plek waar Tivoli wordt ontwikkeld. “Ja, voor mij voelt Stratum heel vertrouwd, en als thuis. Dit is voor mij echt Eindhoven. Hier heb je nog leuke kleine winkeltjes, maar kun je ook genieten van de voordelen van de binnenstad.”

Voor Lola en Lars zijn fijne buren erg belangrijk: “Beter een goede buur dan een verre vriend,” zegt Lola met een knipoog. “Het is fijn dat je bij je buren kan aanbellen als je iets bent vergeten in de supermarkt, of dat je er een reservesleutel kan achterlaten.” Lars vult aan: “Zonder dat je het geforceerd in stand moet houden, maar dat je wel weet wat je aan elkaar hebt. Ook binnen het project Tivoli, we beginnen allemaal aan hetzelfde avontuur en dat voelt goed.”

“Toen wij van het project hoorden waren we gelijk enthousiast,” zegt Lola. “De hofjes en het groen zijn erg mooi en in tegenstelling tot andere projecten erg open en ruim.” Lars is het daarmee eens: “Ook de huizen zijn erg ruim en de bouwstijl spreekt ons erg aan, modern maar toch met heel veel karakter passend bij de wijk. De ligging is ook voor ons ideaal, binnen de ring maar toch met de voordelen van een buitenwijk. We wandelen graag en willen in de toekomst een hond dus met de Stratumse Heide om de hoek komt dat goed uit!”

Lars en Lola zien zich wel settelen in de wijk: “Voor ons echt een volgende fase in ons leven, we hebben echt de intentie om lang in de wijk te wonen, en hier onze toekomst op de bouwen,” zeggen ze.

16 dec 2020

Wim ter Burg

Lees verder

Wim ter Burg

75 jaar en getrouwd met Marianne. Hij is vader van twee zoons en trotse opa van drie kleinkinderen. Wim is op zijn 7e vanuit Nijmegen naar Eindhoven verhuisd. Zijn ouders gingen wonen in het stadsdeel Stratum(Tivoli). Wim zat op de St. Jansschool naast het plan Tivoli. “Ja, het was er streng, maar niet onrechtvaardig. Zo leerden wij de rekentafels op het ritme van de onderwijzer, die met een stokje op zijn bureau tikte. Dat is nu wel anders met die telefoons”, zegt Wim met een knipoog.” “We hebben hier een heel fijne jeugd gehad. We speelden veel buiten met vrienden uit de buurt en haalden kattenkwaad uit. Mijn moeder had veel moeite mijn jongste broer (toen 3 jaar) te verstaan, omdat deze plat Brabants sprak”.

Toen Wim trouwde is hij even kort verhuisd naar Tongelre, maar sinds 1974 is het gezin Ter Burg weer terug in Stratum. Ook onze jongens hebben het erg naar hun zin gehad hier in de wijk. Het is gewoon een veilige, warme wijk”, zegt Wim. Naast zijn werk als inspecteur buitendienst bij het GAK, was de passie van Wim de muziek en vooral het zingen in koren. Hij was 40 jaar lid van het Tivolikoor, waarvan twee jaar assistent-dirigent. Hij is in zijn vrije tijd opleidingen gaan volgen o.a. als Kerkmusicus en Koor en Orkestdirectie. Hij is nu al weer ruim 30 jaar dirigent van diverse koren. “Met het Tivolikoor heb ik veel (concert)reizen gemaakt o.a. naar Frankrijk en was er een nauwe samenwerking met het Brabants orkest”, zegt Wim. Wim vindt het prachtig, dat zijn oudste zoon ook helemaal “in de muziek zit”. Hij is piano-docent bij het CKE in Eindhoven. Voor Wim en zijn vrouw Marianne is het plan Tivoli echt een uitkomst: ”Wij willen graag naar een appartement verhuizen en dan past Tivoli perfect”. Het plan spreekt hem erg aan en past volgens hem goed in de buurt. “Wij kunnen het met iedereen goed opschieten, fijn contact en de mensen staan altijd voor je klaar. Gewoon echt op z’n Brabants”. Dat hoopt hij in Tivoli ook terug te vinden.

16 dec 2020

Anne Vringer

Lees verder

Anne Vringer

Anne Vringer 25 jaar, verzorgende IG bij Vitalis Wissehaege, waar ze dagelijks vanuit huis naartoe fietst. In het weekend gaat ze graag wandelen in de natuur met haar vriend en op bezoek bij haar beide oma’s. Anne is geboren in de wijk Stratum, en daar woont ze nog steeds bij haar moeder. Voor Anne voelt de wijk echt vertrouwd en thuis. “Vroeger liepen we altijd vanuit huis naar de Heezerweg, even langs de bakker of boekhandel Van Grinsven”, herinnert Anne zich. We lopen samen een stukje door de wijk richting het park achter het huis van haar moeder. Een tijdje heeft Anne hier in de buurt ook in de thuiszorg gewerkt, ook daar werd het buurtgevoel nog eens extra aangewakkerd en voelde Anne zich erg thuis. Het mooie van de wijk vind Anne de diversiteit aan mensen, jong en oud uit allerlei culturen, dat was vroeger ook al zo. “Het fijne is dat je met mensen op straat gewoon een praatje kunt maken”, zegt ze. Het plan Tivoli spreekt haar erg aan: “Veel groen en de open hofjes vind ik erg mooi”. Ook hoopt ze dat de sfeer hetzelfde wordt als de rest van de wijk: “Gewoon eens op de koffie bij de buurman moet kunnen, en het zou fijn als ze ook een pakketje voor je willen aannemen”.

29 apr 2020

Update

Lees verder

Hoewel het misschien voelt alsof alles op dit moment stilstaat, hebben wij alles behalve stilgezeten. Achter de schermen hebben we hard gewerkt om het plan Tivoli Eindhoven naar een volgend niveau te brengen. Het ontwerp verkeert op dit moment in de definitieve fase. We verwachten het ontwerp deze zomer af te ronden.

We wilden je uitnodigen voor een informatieavond in april. Helaas kunnen we – vanwege de Corona maatregelen – op korte termijn geen bijeenkomst organiseren. We zullen je via mailings op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen. In deze mailing zie je alvast een sneakpreview van het ontwerp.

Met het afronden van het ontwerp staan de plattegronden en precieze groottes van de woningen vast, op basis hiervan worden de prijzen bepaald. Zodra we dit punt bereikt hebben beslissen we ook wanneer we starten met de verkoop en verhuur van de woningen en appartementen. De verdeling tussen wat koop en wat huur wordt, wordt dan ook bekend.

Tivoli Eindhoven bestaat straks uit 17 appartementen van gemiddeld 80 m2 woonoppervlak en 36 woningen van gemiddeld 130 m2 woonoppervlak.
De komende periode zullen we ook de website gaan updaten met meer informatie over het plan en het ontwerp.

Een nieuwe update volgt snel.

28 jun 2019

Het voelt als thuis.

Lees verder

Erol Mert

31 jaar, manager bij een zorginstelling en geboren in de wijk Stratum. Op zijn tiende verhuisde hij met zijn familie naar Woensel maar nu wil hij graag samen met zijn echtgenote terug naar zijn geboorteplek. “Ik voel me het meest thuis in deze buurt, het doet me denken aan vroeger en dat voelt heel goed”, vertelt Erol. Dit blijkt ook als we door de buurt lopen en aan de overkant van de straat zijn oude buurvrouw roept: “Erol! Dat is lang geleden!” Ze herkent hem nog. Erol begroet haar en gaat verder met zijn verhaal: “De wijk voelt gewoon heel vertrouwd, ook toen wij kinderen waren mochten we hier op straat spelen. Het is een echte volkswijk, maar mensen laten elkaar wel in hun waarde en hebben respect voor elkaars privéleven.” Erol, die nog een tijdje in Amersfoort en zelfs in het buitenland heeft gewoond, voelt zich toch het meest verbonden met Eindhoven. “Ik heb eigenlijk financieel recht gestudeerd, maar om daar werk in te vinden moest ik naar de Randstad. Ik wisselde van sector om in Eindhoven te kunnen blijven. Ik ken de stad door en door.” Hij heeft ook Turkse roots maar maakt nog maar eens duidelijk: “Als mensen vragen naar mijn achtergrond dan zeg ik altijd: ‘Ik ben Eindhovenaar.’ Geen discussie, daar liggen mijn roots, dat is mijn identiteit. Stratum is een perfect voorbeeld daarvan, een multiculturele wijk voor jong en oud. Eigenlijk een perfecte afspiegeling van de samenleving.” Nu is hij dus bezig om terug te gaan naar Stratum en zo kwam hij uit bij Tivoli: “Het plan spreekt mij en mijn echtgenote erg aan. Onze vrienden zijn ook terug hier komen wonen, maar dan in woningen van een modernere stijl. Ik hou heel erg van de stijl van de jongensschool en het klooster en dat komt in het plan terug.” Als we het over de toekomst hebben zegt hij: “Ik zou heel graag mijn kinderen in deze wijk laten opgroeien zoals ik zelf heb gedaan, en samen echt onderdeel zijn van het echte Eindhoven.”

06 jun 2019

We zijn online!

Lees verder

SDK Vastgoed en Sint Trudo slaan de handen ineen om het nieuwbouwproject Tivoli een eigen gezicht te geven. Samen met designbureau Tegendraads is een eigentijdse identiteit ontwikkeld. De nieuwe buurt komt midden in de Eindhovense wijk Stratum, op het terrein van de voormalige Tivolikerk. Gezocht is naar de perfecte combinatie van hedendaags en authentiek. Nieuw, maar trouw aan wat geweest is.

Daarom staan in de communicatie en het ontwerp de buurtbewoners met hun eigen verhaal centraal. Op deze manier maken we de vertaalslag van de kernwaarden buurtgevoel, Eindhovens, levendig en geborgenheid naar een sterk en eigentijds design. We zijn blij met het eindresultaat en kijken met trots en interesse uit naar wat nog gaat komen!

30 mei 2019

Een goede start in de buurt.

Lees verder

Buurtinformatieavond Tivoli Eindhoven

Op donderdag 16 mei heeft de eerste informatieavond voor het project Tivoli Eindhoven plaatsgevonden. Tijdens deze drukbezochte avond hebben geïnteresseerden en buurtbewoners een eerste indruk gekregen van het project. Er zijn impressies gegeven over de look en feel van het project en men heeft in kunnen zien hoe Tivoli Eindhoven tot stand is gekomen.

Ook interesse in de voortgang van de nieuwbouwontwikkeling? Schrijf je nu in!

30 mei 2019

Ik woon al in Stratum.

Lees verder

Sterre de Jongh

23 jaar, vierdejaars studente trend research en concept creation aan de Fontys in Tilburg. In het weekend gaat ze graag op stap met vriendinnen of een hapje eten met haar vriend. Ze woont nog thuis bij haar ouders in de wijk Stratum, waar ze ook geboren is. “Ja, ik ben een echte Eindhovense, Stratum voelt voor mij als het echte Eindhoven”, vertelt Sterre. “Vroeger toen ik nog op de basisschool zat, hadden wij een moestuintje naast de kerk waar we met de hele klas heen gingen. Dat is voor mij de leukste herinnering aan de kerk.”

Ze beschrijft Stratum als multicultureel.. “Ja, de wijk heeft vele verschillende bewoners, naast andere culturen ook veel verschillende type mensen. Het is wel een beetje ieder voor zich, maar wel echt gemoedelijk!” Voor haar opleiding heeft Sterre onderzoek gedaan naar het terrein van Tivoli. Ze kwam tot de conclusie dat het wel voor de echte Stratumnaar moet blijven: ”Als een gebied populair wordt, zie je vaak dat de originele bewoners zich niet meer thuis voelen. Ik vind dat het hier een mooie mix moet zijn.” Toen ze in aanraking kwam met Tivoli herkende ze daar haar onderzoek in: “Ja, het buurtgevoel wordt in het plan echt aangewakkerd door de indeling en het groen. Dat is goed voor de kwaliteit van leven, zonder dat mensen van hun eigen wijk vervreemd raken. Eigenlijk zou je een reservesleutel bij je buurman moeten kunnen neerleggen”.

Tivoli is volledig verkocht.