Onze Verhalen

10 feb

Ontwerp krijgt steeds meer vorm!

Lees verder

Er zijn belangrijke stappen gezet in de ontwikkeling van het plan Tivoli Eindhoven. Het ontwerp neemt steeds meer zijn definitieve vormen aan.

In april 2020 zal er een informatieavond worden georganiseerd. Deze informatieavond zal de opzet krijgen van een inloopavond en is bedoeld om omwonenden en geïnteresseerden te informeren over het plan en de verdere procedures. Nadere berichtgeving volgt.

28 jun

Het voelt als thuis.

Lees verder

Erol Mert

31 jaar, manager bij een zorginstelling en geboren in de wijk Stratum. Op zijn tiende verhuisde hij met zijn familie naar Woensel maar nu wil hij graag samen met zijn echtgenote terug naar zijn geboorteplek. “Ik voel me het meest thuis in deze buurt, het doet me denken aan vroeger en dat voelt heel goed”, vertelt Erol. Dit blijkt ook als we door de buurt lopen en aan de overkant van de straat zijn oude buurvrouw roept: “Erol! Dat is lang geleden!” Ze herkent hem nog. Erol begroet haar en gaat verder met zijn verhaal: “De wijk voelt gewoon heel vertrouwd, ook toen wij kinderen waren mochten we hier op straat spelen. Het is een echte volkswijk, maar mensen laten elkaar wel in hun waarde en hebben respect voor elkaars privéleven.” Erol, die nog een tijdje in Amersfoort en zelfs in het buitenland heeft gewoond, voelt zich toch het meest verbonden met Eindhoven. “Ik heb eigenlijk financieel recht gestudeerd, maar om daar werk in te vinden moest ik naar de Randstad. Ik wisselde van sector om in Eindhoven te kunnen blijven. Ik ken de stad door en door.” Hij heeft ook Turkse roots maar maakt nog maar eens duidelijk: “Als mensen vragen naar mijn achtergrond dan zeg ik altijd: ‘Ik ben Eindhovenaar.’ Geen discussie, daar liggen mijn roots, dat is mijn identiteit. Stratum is een perfect voorbeeld daarvan, een multiculturele wijk voor jong en oud. Eigenlijk een perfecte afspiegeling van de samenleving.” Nu is hij dus bezig om terug te gaan naar Stratum en zo kwam hij uit bij Tivoli: “Het plan spreekt mij en mijn echtgenote erg aan. Onze vrienden zijn ook terug hier komen wonen, maar dan in woningen van een modernere stijl. Ik hou heel erg van de stijl van de jongensschool en het klooster en dat komt in het plan terug.” Als we het over de toekomst hebben zegt hij: “Ik zou heel graag mijn kinderen in deze wijk laten opgroeien zoals ik zelf heb gedaan, en samen echt onderdeel zijn van het echte Eindhoven.”

06 jun

We zijn online!

Lees verder

SDK Vastgoed en Sint Trudo slaan de handen ineen om het nieuwbouwproject Tivoli een eigen gezicht te geven. Samen met designbureau Tegendraads is een eigentijdse identiteit ontwikkelt. De nieuwe buurt komt midden in de Eindhovense wijk Stratum, op het terrein van de voormalige Tivolikerk. Gezocht is naar de perfecte combinatie van hedendaags en authentiek. Nieuw, maar trouw aan wat geweest is.

Daarom staan in de communicatie en het ontwerp de buurtbewoners met hun eigen verhaal centraal. Op deze manier maken we de vertaalslag van de kernwaarden buurtgevoel, Eindhovens, levendig en geborgenheid naar een sterk en eigentijds design. We zijn blij met het eindresultaat en kijken met trots en interesse uit naar wat nog gaat komen!

30 mei

Een goede start in de buurt.

Lees verder

Buurtinformatieavond Tivoli Eindhoven

Op donderdag 16 mei heeft de eerste informatieavond voor het project Tivoli Eindhoven plaatsgevonden. Tijdens deze drukbezochte avond hebben geïnteresseerden en buurtbewoners een eerste indruk gekregen van het project. Er zijn impressies gegeven over de look en feel van het project en men heeft in kunnen zien hoe Tivoli Eindhoven tot stand is gekomen.

Ook interesse in de voortgang van de nieuwbouwontwikkeling? Schrijf je nu in!

30 mei

Ik woon al in Stratum.

Lees verder

Sterre de Jongh

23 jaar, vierdejaars studente trend research en concept creation aan de Fontys in Tilburg. In het weekend gaat ze graag opstap met vriendinnen of een hapje eten met haar vriend. Ze woont nog thuis bij haar ouders in de wijk Stratum, waar ze ook geboren is. “Ja, ik ben een echte Eindhovense, Stratum voelt voor mij als het echte Eindhoven”, vertelt Sterre. “Vroeger toen ik nog op de basisschool zat, hadden wij een moestuintje naast de kerk waar we met de hele klas heen gingen. Dat is voor mij de leukste herinnering aan de kerk.”

Ze beschrijft Stratum als multicultureel.. “Ja, de wijk heeft vele verschillende bewoners, naast andere culturen ook veel verschillende type mensen. Het is wel een beetje ieder voor zich, maar wel echt gemoedelijk!” Voor haar opleiding heeft Sterre onderzoek gedaan naar het terrein van Tivoli. Ze kwam tot de conclusie dat het wel voor de echte Stratumnaar moet blijven: ”Als een gebied populair wordt, zie je vaak dat de originele bewoners zich niet meer thuis voelen. Ik vind dat het hier een mooie mix moet zijn.” Toen ze in aanraking kwam met Tivoli herkende ze daar haar onderzoek in: “Ja, het buurtgevoel wordt in het plan echt aangewakkerd door de indeling en het groen. Dat is goed voor de kwaliteit van leven, zonder dat mensen van hun eigen wijk vervreemd raken. Eigenlijk zou je een reservesleutel bij je buurman moeten kunnen neerleggen”.